Elindult a 2020. évi József Attila Vers-Dal Fesztivál

FELHÍVÁS

Várjuk költők jelentkezését

A versek beküldési határideje: 2020. február 2.

A szervezők egy alkotótól – egyszeri küldéssel – legalább 3, de maximum 10 vers beküldését várják, melyhez csatolni kell *.jpg formátumban egy, a szerzőt ábrázoló fotót (például arcképet), néhány soros bemutatkozást, valamint egy publikus email címet.

A versek, dalszövegek a költői zsűri elé kerülnek. Azok a versek, amelyek pozitív elbírálásban részesülnek, felkerülnek a József Attila Vers-Dal Fesztivál honlapjára.

A verseket beküldők automatikusan felajánlják azokat megzenésítésre, és automatikusan lemondanak a József Attila Vers-Dal Fesztiválon (de csak a József Attila Vers-Dal Fesztiválon) megszólaló megzenésített versek után járó jogdíjról is.

A pályázati művek a honlap arculatához igazítva, annak egységes stílusával jelennek meg, tehát lehetőleg formázás nélkül várjuk az alkotásokat. Technikai okok miatt minden előformázást törölni fogunk!

A zenészeknek lehetőségük van a honlapon megjelent valamennyi írásból válogatni és azokból dalt formálni.
Mindegyik írásműre komponált, beküldött és a zsűri által elfogadott dal nyilvánosságot kap, a Fesztivál honlapján elérhető, meghallgatható.

Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet!

 

Várjuk akusztikus dalszerző-előadók, szólisták és együttesek jelentkezését

A dalok beküldési határideje: 2020. április 5.

Küldjetek legalább 3, de maximum 10 saját szövegű és zenéjű, magyar nyelvű dalt, hogy ezeket saját magatok adjátok elő a József Attila Vers–Dal Fesztivál élő szakaszában. A dalokat egy új vagy már meglévő Soundcloud-fiókból a dal linkjének elküldésével lehet és kell nevezni! A jelentkezés csak akkor lesz érvényes, ha egy érvényes, általatok használt email címről külditek és a levélhez egy magatokról készült fotót és egy pár soros bemutatkozó leírást is mellékeltek.
A dalokat nem kötelező egyszerre beküldeni, a teljes beküldési időszakban folyamatos és rendszeres is lehet (tehát érkezhet egyszerre 1-2 dal például, majd mondjuk 2-3 nap/hét múlva újabb dalok is)!
A fesztiválon fellépő zenészek és formációk produkcióit a zenei zsűri élőben értékeli.

Az elkészült műveket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várjuk.

 

Várjuk akusztikus versmegzenésítő szólisták és együttesek jelentkezését

A dalok beküldési határideje: 2020. április 5.

Olyan jelentkezőket várunk, akik vállalkoznak a honlapon megjelenő költők, az évfordulós költők, valamint a meghívott költők verseinek megzenésítésére, és az elkészült dalok előadására a József Attila Vers–Dal Fesztivál élő szakaszában. A dalokat egy új vagy már meglévő Soundcloud-fiókból a dal linkjének elküldésével lehet és kell nevezni! A jelentkezés csak akkor lesz érvényes, ha legalább 3, de maximum 10 megzenésítést küldtök be egy érvényes, általatok használt email címről és a levélhez egy magatokról készült fotót és egy pár soros bemutatkozó leírást is mellékeltek.
A dalokat nem kötelező egyszerre beküldeni, a teljes beküldési időszakban folyamatos és rendszeres is lehet (tehát érkezhet egyszerre 1-2 dal például, majd mondjuk 2-3 nap/hét múlva újabb dalok is)!
Az érvényes nevezéshez szükséges, hogy a minimum beküldött 3 dal közül legalább egy az évfordulós költők - a 100 éve született Somlyó György, a 110 éve született Faludy György és a 120 éve született Szabó Lőrinc - valamely versének megzenésítése legyen; legalább egy a fesztiválra nevező költők verseiből kerüljön ki; valamint legalább egy verset a meghívott költők alkotásai közül is választani kell! Minden további megzenésítéshez a honlapon megjelent bármely vers választható.
Természetesen várjuk a fesztivál névadója, József Attila verseinek megzenésített változatait is, de a jelentkezés szempontjából ezek nem számítanak bele a nevezéshez szükséges legalább három versmegzenésítésbe!
Az évfordulós költők verseire készült dalokból - a zenei zsűri előzetes döntésére támaszkodva - a fesztivál szervezői gálaműsort állítanak össze. A gála április 25-én este kerül megrendezésre.
A fesztiválon fellépő zenészek és formációk produkcióit a zenei zsűri élőben értékeli.

Az elkészült műveket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várjuk.

 

FONTOS:

A dalok lehetőleg abban a formában és úgy szólaljanak meg, ahogyan a Fesztivál élő szakaszában is előadnátok. A felvétel minősége nem befolyásolja ugyan a bírálók döntését, de azért törekedjetek a lehető legjobb minőségre.

Felhívjuk a zenei előadók figyelmét, hogy a József Attila Vers–Dal Fesztiválra elsősorban és döntően akusztikus hangszereken játszók jelentkezését várjuk. Ez nem jelenti azt, hogy a zenekarban például egy billentyűs hangszer vagy basszusgitár nem szerepelhet, de összhatását tekintve az akusztikus, dobfelszerelés nélküli hangszereléssel megszólaló zenére koncentrálunk.

 

EGYÉB INFORMÁCIÓK

  • Néhány szó a Meghívott költők menüpontról. Ide azon költők művei kerülnek fel, akik az elmúlt években a Fesztivál díjazottjai voltak. Célunk az, hogy ne mindig ugyan azok vigyék el a díjakat, hanem teret adjanak újabb és újabb költőknek a sikeres megmérettetésre. Az ez alatt a menüpont alatt szereplők nem vesznek részt a "versenyben", de a versmegzenésítőknek lehetőségük nyílik verseik megzenésítésére. Terveink szerint a következő évben az ezévi győztes automatikusan bekerül a Meghívott költők kategóriába.

  • Együttműködő partnerünk az "A Hetedik" online irodalmi folyóirat és alkotóközösség (www.ahetedik.hu).

  • A József Attila Vers-Dal Fesztivál élő találkozója 2020. április 24-én, 25-én, és 26-án kerül megrendezésre.