A Vers–Dal Fesztivál 2017 tavaszán kerül megrendezésre Budapesten.

Ez egy két napos találkozó, ahol költők, dalszövegírók, verséneklők és dalosok találkoznak és mutatkoznak be.

A Vers–Dal Fesztiválon három kategóriában szerepelnek a verséneklők és dalszerzők.

 1. kortárs költők verseire született dalaikat adják elő a verséneklők
 2. szövegileg és zeneileg is saját dalaikat mutatják be a dalszerzők
 3. a fesztivál kiemelt költőinek műveire született dalokat adják elő a meghívott verséneklők egy gálaműsor keretében

A Vers–Dal Fesztivál menetrendje:

 • 2016. novemberében megnyílik a fesztivál honlapján a vers- és dalszövegküldési lehetőség. Ide egészen 2017. január 31-ig várjuk a szövegeket.
  Egy költőkből, szövegírókból álló három tagú zsűri folyamatosan értékeli a beérkezett műveket. Amelyek átmennek a szűrőn, azok kikerülnek a honlapra.

Két kategóriában várjuk az alkotásokat:
- vers, dalszöveg – megzenésítésre való felajánlásként
- dalszöveg – saját dal szövege

 • Amint az első versek, dalszövegek felkerültek a honlapra, azonnal lehetőség nyílik a zenészeknek a szövegekre komponált dalaikat Soundcloud-fiókjukból linkként részünkre elküldeni. A 2017. március 12-ig beérkezett és a zsűri által elfogadott dalok megjelennek a honlapon, és meghallgathatók. Ezen dalok előadói - előválogatás után - meghívást kapnak a 2017 tavaszán megrendezendő találkozóra.
 • A fesztivál honlapján megtalálhatóak a fesztivál kiemelt költői. Az ő verseikből is válogathatnak a verséneklők (de ez nem kötelező). Természetesen ezek a dalok is elbírálásra kerülnek. A legjobbak meghívást kapnak az élő találkozó adott gálaműsoraiba, hogy ott dalukat, dalaikat előadják (ezekből áll majd össze a gálaműsor).
  Figyelem! Aki József Attila megzenésítéssel nevez, annak legalább ugyanolyan számban más kiemelt költő vagy honlapon megjelent költő verse közül is választania kell. A csak József Attila megzenésítést beküldők a bemutatkozó programban nem léphetnek fel! 
 • Az élő találkozó 2017 tavaszán.