A felvidéki, szlovákiai Last Blues Band zenekar eredetileg 1991-ben alakult, Tornóczi Tibor egyike volt az alapító tagoknak, de nem megyünk vissza ennyire a történetben.

2018 tavaszán Tibor újjá szervezte a zenekart, 4 év kihagyás után. A régi formációból egyedül ő maradt (ének, szájharmonika). Keresett maga mellé tapasztalt és tehetséges zenészeket, és felélesztette, újra indította a zenekart. Így sikerült összehozni egy Gúta, Ifjúságfalva, Farkasd, Ímely tengelyen működő fiatal, lendületes csapatot. Próbatermük Gútán van.

Lassan összerázódtak, pár klasszikus Last Blues Band szerzemény feldolgozása után elkezdtek saját dalokat írni, aminek a gyümölcse 2018 novemberére be is ért, amikor stúdióba tudtak vinni 6 saját dalt, azzal a céllal, hogy be tudják mutatni a zenekar arculatát.

Nem vagyunk ortodox blues zenét játszó zenekar. Zenénkben elegyedik a blues, dzsessz, swing, funky, rock & roll, rock, de egyéb zenei stílusok is felfedezhetőek. De erről felesleges írni, hallani kell. Zenénk elég széles réteget meg tud szólítani, 1-töl 99+ éves korig. Nem az a bizonyos rossz értelemben vett „réteg“ zene. Magyar nyelven énekelünk, kizárólagosan. 90 %-ban saját dalokat adunk elő, Székely-Máté László kortárs magyarországi költő versei nagy ihletet adtak a zenekarnak, szinte futószalagon folynak verseinek a megzenésítései.

A zenekar tagjai:

Sárközi Imre – zongora
Domján Ádám – basszusgitár
Tóth Marián – gitár
Gőgh Ákos – dobok
Tornóczi Tibor – ének, szájharmonika

A József Attila Vers-Dal Fesztiválon - a kiírásnak megfelelően - akusztikusan szólalunk majd meg.

Székely-Máté László: Indul

Ady Endre: Őrizem a szemed

Szoó Virág: Bokafordultával