A dalok beküldési határideje: 2020. április 5.

Várjuk akusztikus dalszerző-előadók, szólisták és együttesek jelentkezését

Küldjetek legalább 3, de maximum 10 saját szövegű és zenéjű, magyar nyelvű dalt, hogy ezeket saját magatok adjátok elő a József Attila Vers–Dal Fesztivál élő szakaszában. A dalokat egy új vagy már meglévő Soundcloud-fiókból a dal linkjének elküldésével lehet és kell nevezni! A jelentkezés csak akkor lesz érvényes, ha egy érvényes, általatok használt email címről külditek és a levélhez egy magatokról készült fotót és egy pár soros bemutatkozó leírást is mellékeltek.
A dalokat nem kötelező egyszerre beküldeni, a teljes beküldési időszakban folyamatos és rendszeres is lehet (tehát érkezhet egyszerre 1-2 dal például, majd mondjuk 2-3 nap/hét múlva újabb dalok is)!
A fesztiválon fellépő zenészek és formációk produkcióit a zenei zsűri élőben értékeli.

Az elkészült műveket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várjuk.

Várjuk akusztikus versmegzenésítő szólisták és együttesek jelentkezését

Olyan jelentkezőket várunk, akik vállalkoznak a honlapon megjelenő költők, az évfordulós költők, valamint a meghívott költők verseinek megzenésítésére, és az elkészült dalok előadására a József Attila Vers–Dal Fesztivál élő szakaszában. A dalokat egy új vagy már meglévő Soundcloud-fiókból a dal linkjének elküldésével lehet és kell nevezni! A jelentkezés csak akkor lesz érvényes, ha legalább 3, de maximum 10 megzenésítést küldtök be egy érvényes, általatok használt email címről és a levélhez egy magatokról készült fotót és egy pár soros bemutatkozó leírást is mellékeltek.
A dalokat nem kötelező egyszerre beküldeni, a teljes beküldési időszakban folyamatos és rendszeres is lehet (tehát érkezhet egyszerre 1-2 dal például, majd mondjuk 2-3 nap/hét múlva újabb dalok is)!
Az érvényes nevezéshez szükséges, hogy a minimum beküldött 3 dal közül legalább egy az évfordulós költők - a 100 éve született Somlyó György, a 110 éve született Faludy György és a 120 éve született Szabó Lőrinc - valamely versének megzenésítése legyen; legalább egy a fesztiválra nevező költők verseiből kerüljön ki; valamint legalább egy verset a meghívott költők alkotásai közül is választani kell! Minden további megzenésítéshez a honlapon megjelent bármely vers választható.
Természetesen várjuk a fesztivál névadója, József Attila verseinek megzenésített változatait is, de a jelentkezés szempontjából ezek nem számítanak bele a nevezéshez szükséges legalább három versmegzenésítésbe!
Az évfordulós költők verseire készült dalokból - a zenei zsűri előzetes döntésére támaszkodva - a fesztivál szervezői gálaműsort állítanak össze. A gála április 25-én este kerül megrendezésre.
A fesztiválon fellépő zenészek és formációk produkcióit a zenei zsűri élőben értékeli.

Az elkészült műveket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várjuk.

 

A dalok lehetőleg abban a formában és úgy szólaljanak meg, ahogyan a Fesztivál élő szakaszában is előadnátok. A felvétel minősége nem befolyásolja ugyan a bírálók döntését, de azért törekedjetek a lehető legjobb minőségre.

Felhívjuk a zenei előadók figyelmét, hogy a József Attila Vers–Dal Fesztiválra elsősorban és döntően akusztikus hangszereken játszók jelentkezését várjuk. Ez nem jelenti azt, hogy a zenekarban például egy billentyűs hangszer vagy basszusgitár nem szerepelhet, de összhatását tekintve az akusztikus, dobfelszerelés nélküli hangszereléssel megszólaló zenére koncentrálunk.